Conducerea Colegiului National de Informatica „Spiru Haret” din Suceava vrea sa ridice o noua sala de gimnastica pentru elevi. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Întrucât elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava îşi desfăşoară orele de educaţie fizică şi sport într-o sală de sport improvizată (o sală de clasă care măsoară 56 mp), directorul acestei instituţii de învăţământ, Virginel Iordache, a făcut demersurile necesare pentru ca la începutul anului viitor să fie ridicată o nouă sală de gimnastică.

„Dorim să ridicăm o sală de gimnastică şi nu una de sport, întrucât investiţia ar fi una foarte mare, iar eu doresc să asigur condiţii pentru derularea orelor de educaţie fizică şi a competiţiilor şcolare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Colegiului Naţional de Informatică, prof. Virginel Iordache.

Acesta a precizat că la propunerea sa, în proiectul de buget al anului trecut a fost prinsă o finanţare pentru începerea construcţiei sălii de gimnastică. „Din fondurile Consiliului Local Suceava am obţinut bani pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, care se derulează în momentul de faţă. Următoarea etapă constă în prinderea în proiectul de buget a municipiului a unei finanţări pentru începerea lucrărilor. În luna decembrie, vor fi făcute propunerile de bugetare ale instituţiilor de învăţământ către Primărie, moment după care ne aşteptăm să obţinem finanţarea de care avem nevoie”, a arătat Iordache.

Directorul a explicat că noua sală de gimnastică va fi construită în partea din spatele terenului de sport de la Colegiul de Informatică şi va putea fi folosită atât de elevii haretişti, cât şi de cei proveniţi de la Şcoala Generală Nr.4 din Suceava.

În momentul de faţă, la Colegiul Naţional de Informatică din Suceava învaţă 835 de elevi, înscrişi în 28 de clase.


Intră acum și în grupul de