Doua gospodarii din Milisauti, inghitite de flacari in urma unui incendiu pus intentionat


Intră acum și în grupul de

Flăcări înalte de câţiva metri au brăzdat întunericul nopţii de duminică spre luni în oraşul Milişăuţi, judeţul Suceava, după ce un puternic incendiu a înghiţit două gospodării aflate în vecinătate.

Potrivit datelor obţinute de la Compartimentul de relaţii publice din cadrul ISU Suceava, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină aproape de orele 03:30. La locul intervenţiei s-au deplasat nu mai puţin de patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Rădăuţi.

Până la sosirea pompierilor, flăcările înghiţiseră deja depozitul de furaje al uneia dintre gospodării şi corpul comun format din adăpost de animale şi depozit de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi din curtea celeilalte, existând pericolul de propagare a incendiului la două locuiţe din apropiere.

„Militarii, împreună cu voluntarii de la SVSU Milişăuţi, au reuşit stingerea pârjolului după mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, dar nu înainte ca acestea să transforme în scrum cele două construcţii si aproximativ 4.300 de baloţi de furaje din ambele gospodării.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar cercetările efectuate au stabilit drept cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”, ne-a declarat plt.maj. Dan Moroşanu, purtător de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de