Noi cazuri de imbolnavire in cadrul focarului de rujeola din comuna Izvoarele Sucevei. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

Un număr de 644 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost internate în secţiile de boli infecţioase din spitalele din judeţul Suceava, de la începutul anului 2012, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit acestora, în Comuna Izvoarele Sucevei există un focar de rujeolă care evoluează la două unităţi şcolare distincte situate la 16 km una de cealaltă (Şcoala din Izvoarele Suceavei şi Şcoala din satul Brodina de Sus).

Ţinând cont de distanţa şi de căile de acces din zona menţionată, cazurile din satul Brodina de Sus sunt internate la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar cazurile din Izvoarele Sucevei sunt internate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

“La Şcoala din Izvoarele Sucevei au fost înregistrate un număr total de 14 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, din care 3 în cursul zilei de ieri (un băiat şi două fetiţe), iar la Şcoala din Brodina de Sus 15 cazuri din care două în cursul zilei de ieri (două fetiţe).

Numărul total de cazuri de rujeolă din cele două unităţi şcolare din comuna Izvoarele Sucevei este de 29.

La nivelul întregului judeţ au fost internate în spitale, marţi, 16 octombrie 2012, 10 cazuri de rujeola (în aceste 10 cazuri sunt incluse şi cele prezentate mai sus)”, precizează specialiştii DSP Suceava.

Aceştia menţionează în documentul citat că satul Brodina de Sus aflat în componenţa comunei Izvoarele Sucevei este o structura administrativ teritorială diferită de comuna Brodina.


Intră acum și în grupul de