Dosar penal pentru un sofer inconstient


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani din localitatea Vicovu de Jos, judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii au descoperit că a fost autorul unui accident rutier.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 08:30. Atunci, „o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflată în serviciul de patrulare, control şi supravegherea traficului rutier, a fost sesizată despre faptul că pe DN 2H, conducătorul unui autoturism a lovit un alt autovehicul parcat pe marginea drumului, după care a părăsit locul faptei”.

În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit autorul faptei este un bărbat din comuna Vicovu de Jos, posesor al permisului de conducere pentru categoriile „A şi B” eliberat de autorităţile italiene. Acesta, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, parcată în afara părţii carosabile.

Imediat, poliţiştii şi-au dat seama şi de ce şoferul vinovat de producerea incidentului rutier a fugit de la faţa locului deoarece „cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date al poliţiei s-a stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie pentru autoturismul condus de acesta expirase încă de luna trecută, iar conducătorul auto era şi sub influenţa alcoolului, rezultatul testării cu aparatul etilotest indicând 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat”.

În cauză s-a întocmit dosar penal care va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de