Nechifor: Fosta administratie PDL interzicea unor firme sa participe la licitatiile publice (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să transmită marţi firmelor sucevene că nu există restricţii de participare la licitaţiile organizate de instituţia pe care o conduce, după ce a constatat că fosta administraţie PDL interzicea unora firme să participe la licitaţii. „E liber pentru toţi şi mi-aş dori ca un număr cât mai mare de firme sucevene să câştige licitaţiile”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

El a spus într-o conferinţă de presă că de patru luni de când a preluat mandatul de preşedinte al CJ Suceava a constatat o lipsă de curaj din partea firmelor şi a înţeles care era reticenţa după ce reprezentanţii unor firme au cerut permisiunea să participe la licitaţii. „Vin să ne ceară voie să participe la licitaţii. La început am fost nedumerit, dar pe urmă am înţeles că anumite firme nu aveau voie să participe la licitaţii”, a spus preşedintele CJ Suceava, arătând că acesta este un exemplu despre modul cum funcţiona fosta administraţie a judeţului.

Nechifor a mai declarat că doreşte ca împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi cu asociaţiile patronale să înceapă consultarea pentru proiectele necesare judeţului şi care vor trebui promovate pe finanţarea UE 2014-2020. „Din 2014 intră în vigoare noul cadru de finanţare şi se vor schimba lucrurile. Dacă acum regula este de coeziune, pe viitorul cadru de finanţare regula de bază va fi cea a competitivităţii astfel că la fiecare proiect depus de autorităţile locale va trebui să se demonstreze competitivitatea”, a spus Nechifor.

El a explicat că dacă în prezent se finanţează de la UE modernizarea unui drum, printre criteriile de eligibilitate este numărul de locuitori care beneficiază de această investiţie, dar după 2014, pentru un asemenea proiect este necesar să se arate care este valoarea adăugată pe care o produce o astfel de investiţie. „Vom consulta CCI şi mediul de afaceri să stabilim modalităţile de lucru împreună. Partea de scriere de proiecte ar trebui să o facem împreună. Anul 2013 trebuie să fie un an de scriere de proiecte care să respecte regula finanţatorului, competitivitatea”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de