Doua incendii puse intentionat de autori necunoscuti stinse de pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

Flăcările izbucnite în urma a două acţiuni intenţionate de incendiere au fost stinse pe parcursul weekend-ului de pompierii suceveni. Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, primul incident a fost înregistrat pe raza localităţii Marginea.

Pentru lichidarea incendiului au fost chemaţi în ajutor pompierii Detaşamentului Rădăuţi. Când au ajuns la locul intervenţiei militarii au găsit arzând o stivă de aproape 25 de metri cubi de cherestea, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la casa de locuit din curtea unei gospodării particulare.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor focul a transformat 10 metri cubi de cherestea în cenuşă iar alţi 8 metri cubi de material lemnos a fost degradat de incendiu.

Cel de-al doilea caz s-a înregistrat pe raza localităţii Păiseni, comuna Cornu Luncii, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, flăcările inghiţind adăpostul de animale al unei gospodării particulare, pe o suprafaţă de circa 60 de metri pătraţi.

Pentru stingerea pârjolului au intervenit militarii Detaşamentului de pompieri din Fălticeni, judeţul Suceava. Din păcate însă până la lichidarea incendiului flăcările au transformat în cenuşă cinci tone de fân, 600 kg de sfeclă şi jumătate de tonă de cartofi.

Din fericire în nici unul dintre incidente nu s-au înregistrat victime omeneşti dar cercetările efectuate de pompieri au stabilit că focurile au fost puse intenţionat aşa că ambele cazuri au fost preluate de organele de poliţie în vederea identificării autorilor şi tragerea lor la răspundere.


Intră acum și în grupul de