Trei accidente de circulatie la care autorii au parasit locul faptei, pe parcursul zilei de luni


Intră acum și în grupul de

Doar pe parcursul zilei de luni, poliţiştii suceveni au fost nevoiţi să se confrunte cu trei accidente de circulaţie, în toate situaţiile autorii faptelor părăsind locul faptei.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, seria evenimentelor menţionate a început în jurul orelor 08:30, pe Strada Petru Rareş din municipiul reşedinţă de judeţ, când un conducător auto de 39 de ani, din localitate, l-a lovit pe un elev de 16 ani aflat în traversare regulamentară pe trecere de pietoni, special amenajată şi semnalizată.

“Conducătorul auto după producerea accidentului a părăsit locul faptei, fiind ulterior depistat şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu, care a adăugat că şoferului i-a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul de vehicul implicat într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, fără încuviinţarea poliţiei”.

În jurul prânzului, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au fost sesizaţi de un localnic cu privire la faptul că vecina sa, în vârstă de 80 de ani, a fost victima unui accident de circulaţie.

“Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că femeia se afla lângă trotuarul locuinţei şi a fost acroşată de un autovehicul de culoare albastră tip microbuz. Acel conducător auto a purtat discuții cu victima, promițându-i că va reveni la locuința ei pentru a se înțelege, dar a plecat şi nu a mai revenit”, ne-au mai spus sursele citate.

Seria incidentelor a fost închisă de o şoferiţă de 32 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ care, aproape de orele 20:00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Dornelor, din municipiul Suceava, l-a lovit pe un localnic de 33 de ani aflat în traversare regulamentară pe trecere de pietoni, semnalizată corespunzător.

După producerea accidentului, conducătoarea auto a părăsit locul faptei, fiind ulterior identificată, moment în care a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motivând că după producerea accidentului a consumat băuturi alcoolice şi nu înainte de a se sui la volan.

Poliţiştii nu au stat pe gânduri şi i-au întocmit femeii dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi refuzul sau sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice”.


Intră acum și în grupul de