Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din judetul Suceava vor fi tiparite de o asociere de firme din Bacau si Neamt (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Asocierea dintre SC Laif Print Bacău şi Sc Lux Poly din Neamţ a fost declarată câştigătoare la licitaţia pentru serviciile de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din judeţul Suceava, la care au fost prezentate şase oferte. Anunţul a fost făcut marţi de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a precizat că această asociere de firme din Bacău şi Neamţ va tipări cu 0,0145 lei fără TVA pagina A4.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că vor fi tipărite cu zece la sută mai multe buletine de vot decât numărul total de alegători înscrişi în lisele electorale permanente de 575.959 alegători, urmând ca după data de 7 noiembrie, când candidaturile rămân definitive, să fie stabilit numărul de pagini pentru cele 14 modelele de buletine de vot ţinând cont că în judeţ sunt 10 colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat.

El a menţionat că preţul acestui serviciu va fi determinat de numărul de pagini de tipărit în condiţiile în care în toate buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor sunt înscrişi, pe lângă candidaţii din judeţ şi cei 18 candidaţi ai minorităţilor naţionale. Florin Sinescu a apreciat că acest serviciu nu va depăşi suma de 200.000 de lei fără TVA.

Tipărirea buletinelor de vot se va face în perioada 19– 29 noiembrie, după care acestea vor fi depozitate la Prefectura Suceava de unde vor fi distribuite preşedinţilor secţiilor de votare.

Costul pregătirii, organizării şi desfăşurării alegerilor parlamentare în judeţul Suceava este de trei milioane de lei, din care 2.130.000 de lei sunt pentru plata membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi 870.000 de lei pentru cheltuieli privind tipărirea buletinelor de vot, dotarea secţiilor de votare cutuş, tuşiere, pixuri, dosare, hârtie, saci, ceară, lipici, foarfece, sfoară, plicuri, confecţionarea ştampilelor de control ale secţiilor de votare, tipărirea listelor electorale, dotarea biroului electoral judeţean şi a grupului tehnic.

Prefectura Suceava a finalizat achiziţia materialelor necesare pentru dotarea secţiilor de votare şi tipărirea listelor electorale, dotarea biroului electoral judeţean şi a grupului tehnic, suma cheltuită fiind de 70.000 de lei.


Intră acum și în grupul de