Nechifor sustine ca in ultimii ani au fost angajate in judet lucrari fara sa existe fonduri alocate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că odată cu centralizarea arieratelor localităţilor din judeţ, care se desfăşoară în prezent în vederea distribuirii către localităţi a sumelor de bani alocate de la buget, a constatat că nivelul arieratelor e mai mare decât cel stabilit în octombrie, de 40 de milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene a arătat, într-o conferinţă de presă că din datele existente până în prezent, în ultimii ani au fost angajate în judeţ lucrări şi contracte fără să existe fonduri alocate.

Nechifor a menţionat că, din timp în timp, apar noi facturi şi apar noi lucrări care ar fi fost executate şi neachitate inclusiv din perioada 2008-2010, de la intervenţiile pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii. „Dacă în urmă cu o lună erau 40 de milioane de lei ca arierate, acum se pare că valoarea este mult mai mare. Încă centralizăm şi vineri vom avea o imagine clară. Vom verifica şi prin DGFP Suceava, cu primăriile, prin controale încrucişate, aceste facturi. Apar sume în plus şi avem semne de întrebare privind acestea”, a spus Nechifor.

El a arătat că prin aceste verificări doreşte să se asigure că facturile prezentate pentru decontare reprezintă arierate. „Au sărit ca din apă valuri mari ca şi arierate şi vreau să mă asigur că vorbim de arierate”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că la rectificarea bugetară se va ţine cont ca fiecare localitate din judeţ să beneficieze de minim cinci la sută din valoarea arieratelor pentru a le achita. Nechifor consideră că pentru repornirea economiei este nevoie ca firmele care au de recuperat fonduri pentru lucrări publice executate, dar neachitate, să-şi primească banii, arătând că multe firme sucevene au activitatea blocată din cauza arieratelor.


Intră acum și în grupul de