Elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au sarbatorit „Ziua Internationala a Elevului”


Intră acum și în grupul de

În întreaga lume în data de 17 noiembrie este celebrată “Ziua Elevului”. Această zi importantă nu putea trece nesărbătorită la Gura Humorului, astfel că elevii, membrii Consiliului Elevilor din Colegiul “Alexandru cel Bun”, au sarbatorit-o în avans, în data de 16 noiembrie, prin activitatea intitulată “Elevi şi reporteri în acţiune” .

Iniţiativa a venit de la colegul nostru Adrian Lazarec, proaspăt votat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, funcţie care ne reprezintă ca şi Colegiu, şi a fost susţinută de doamna director Mihaela Ursaciuc. Rezultatul acestei colaborări a conturat o zi inedită, îndulcită de bomboane primite de către fiecare elev din colegiu din partea echipei manageriale şi a profesorilor, condimentată de dialoguri între profesori şi elevi, pe tema: Ce înseamnă să fii elev în secolul XXI, comparativ cu secolul XX?

Elevii au avut posibilitatea să înţeleagă rolul reporterilor şi să-şi exerseze propriile talente în acest domeniu. Activitatea s-a petrecut în incinta colegiului, pe tot parcursul pauzelor din ziua respectivă, când elevii-reporteri au asaltat cu întrebările lor atât profesorii care s-au arătat dornici de dialog, cât şi colegii din toate clasele. Elevii au fost întrebaţi ce semnificaţie are pentru ei “Ziua Internaţională a Elevului” şi ce ar dori să schimbe legat de statutul lor de elev. Doamnelor şi domnilor profesori le-a venit rândul să compare propria viaţă de elev cu cea a elevului contemporan. Răspunsurile, toate interesante, au fost înregistrate de reporterii noştrii care urmează să realizeze un film pe această temă, iar unele materiale pot fi folosite cu succes pentru următorul număr al revistei şcolare.

Pe lângă evidenţierea calităţilor elevilor, această activitate a avut ca scop şi promovarea noului proiect al Consiliului Elevilor şi anume înfiinţarea unui birou de presă al Colegiului “Alexandru cel Bun” care va folosi materialele adunate în această zi pentru producerea primul său documentar.

Ruxandra Vătavu, în calitate de preşedinte a Consiliului elevilor, a plănuit totul, până în cel mai mic detaliu, susţinută de un staff proaspăt schimbat la recentele alegeri din luna octombrie. Toţi elevii implicaţi au dat dovadă de originalitate, responsabilitate şi seriozitate, bucurându-se de un real succes şi de aprecierea colegilor şi a profesorilor din colegiul humorean.

Ruxandra Vătavu,
Preşedintaele Consiliului Elevilor,

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la
Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de