Dupa sase luni de cercetari, a fost retinut si introdus in arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din municipiul Vatra Dornei a ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce i s-a probat un dosar penal cu cinci capete de acuzare. Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava în perioada mai – octombrie 2012, tânărul a fost cercetat de poliţiştii dorneni, în sarcina sa reţinându-se că seria faptelor ilicite săvârşite de el a început după ce la finele lunii mai l-a acostat pe strada Băi din municipiul Vatra Dornei pe un tânăr căruia i-a solicitat telefonul mobil pentru a efectua un apel.

În momentul în care partea vătămată i-a înmânat telefonul, învinuitul a plecat din zonă fără acordul proprietarului telefonului şi a revenit după câteva minute spunând că a scăpat mobilul într-o magazie, neavând posibilitatea să îl recupereze. Imediat după aceea a vândut telefonul, prejudiciul cauzat în urma comiterii infracţiunii ridicându-se la 11 milioane de lei vechi.

La mijlocul lunii octombrie, în timp ce se afla în părculeţul de pe strada Gării din municipiul Vatra Dornei, tânărul i-a luat unui băiat din oraş telefonul mobil, solicitându-i să-şi scoată cartela din acesta, după care a plecat de la faţa locului. A doua zi alt telefon, ambele aparate fiind amanetate la scurt timp.

„În cursul lunii octombrie 2012, tânărul i-a acostat pe strada Luceafărului din Vatra Dornei pe doi minori şi le-a cerut să îl însoţească pe o alee lăturalnică. Aici l-a ameninţat pe unul dintre ei cu un cuţit, şi l-a pus să sustragă bijuterii din locuinţa părinţilor săi şi să i le înmâneze. În cursul aceleiaşi zile băiatul a furat o pereche de cercei din aur care îi aparţineau mamei sale şi ulterior i-a înmânat tânărului”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Pentru a scăpa de acuzaţii, tânărul a întocmit un adevărat scenariu, astfel că l-a condus pe minor la o casă de amanet din municipiu, au intrat împreună în incinta societăţii şi a amanetat unul dintre cercei folosind actul său de identitate, după care i-a cerut băiatului să se aşeze în faţa camerelor video din casa de amanet, pentru a da impresia că este de acord cu amanetarea cerceilor sustraşi din locuinţa părinţilor săi. După ce a încasat pentru un cercel suma de 99 de lei l-a obligat pe minor să primească 20 de lei, căruia i-a explicat că astfel nu va avea posibilitatea să îl denunţe la poliţie.

Cel de-al doilea cercel a fost amanetat într-o altă locaţie de specialitate procedând identic ca prima dată.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns „pe 14 octombrie, în jurul orelor 21:00, învinuitul s-a deplasat la un local public, situat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, purtând asupra sa un cuţit, a provocat scandal aducând atingere bunelor moravuri, producând indignarea consumatorilor şi a ameninţat cu moartea şi cu săvârşirea de infracțiuni cu violenţă pe un agent de pază şi pe barmana de serviciu” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Pe parcursul zilei de luni organele de poliţie l-au arestat însă pe tânăr şi l-au introdus în arestul IPJ Suceava, fiind începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept al cuţitului şi ameninţare.


Intră acum și în grupul de