Doua incendii puternice izbucnite din cauza instalatiei electrice invechite


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din judeţul Suceava au fost nevoiţi ca marţi seară să intervină la două incendii izbucnite la distanţă de câteva minute.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, prima dată alarma a sunat la Detaşamentul Fălticeni în jurul orelor 18:45 pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în satul Preuteşti. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei ardeau acoperişul adăpostului de animale, bunuri şi furaje, cu pericol de propagare la casa de locuit.

În ciuda intervenţiei prompte, flăcările au transformat în cenuşă şura gospodăriei, 20 de tone de fână şi 3.000 de snopi de strujeni de porumb. Pompierii au salvat totuşi casa gospodarului, 7 bovine şi 44 de caprine cauza probabilă de incendiu fiind un scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect.

Şi militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi au fost chemaţi în ajutor pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală în care erau depozitate furaje în localitatea Calafindeşti.

Pompierii au salvat 10 tone de furaje pentru animale, utilaje şi piese agricole, dar focul a înghiţit acoperişul halei pe o suprafaţă de aproximativ 900 de metri pătraţi, 20 de tone de stiuleţi de porumb, 2.000 de baloţi de paie şi stolăria halei. Potrivit surselor citate, cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic provenit de la aparatura electrocasnică şi de iluminat lăsate sub tensiune, instalaţia electrică a halei fiind foarte veche.


Intră acum și în grupul de