Preşedintele CJ Suceava acuza PDL ca vrea sa politizeze Palatul Copiilor din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a acuzat, miercuri, PDL că vrea să politizeze Palatul Copiilor din Suceava, consilierii PDL propunând ca un ales judeţean PDL, Dan Dascălu, să fie membru în Consiliul de Administraţie al Palatului Copiilor din Suceava, în condiţiile în care conducerea CJ Suceava a propus un angajat apolitic din aparatul de specialitate al CJ Suceava.

La şedinţa de miercuri a CJ Suceava disputa între PDL şi majoritatea din deliberativul sucevean a început de la desemnarea membrilor CJ Suceava în AGA a ACET SA Suceava, candidatul propus de PDL, Sorina Barbu, neobţinând voturile necesare pentru a reprezenta CJ în CA al ACET. Astfel, în CA al ACET Suceava au fost desemnaţi, prin vot, reprezentanţi ai PNL, PSD şi PPDD.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a arătat ulterior, la desemnarea unui reprezentant al CJ Suceava în CA al Palatului Copiilor din Suceava, că ar trebui ca în compensare, PDL să obţină acest post.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a replicat că pentru această funcţie a fost propus un specialist din aparatul propriu al CJ Suceava care se ocupă cu relaţiile cu instituţiile publice, Liliana Maerean şi care nu este angajată politic.

Cu toate acestea, la vot, un număr de 11 consilieri judeţeni PDL au înscris pe buletinul de vot numele consilierului judeţean PDL Dan Dascălu pentru acest post, dar majoritatea a decis ca angajatul apolitic al CJ Suceava să reprezinte instituţia în Consiliul de Administraţie al Palatului Copiilor Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în finalul şedinţei CJ Suceava că PDL ar fi dorit politizarea Palatului Copiilor şi că o asemenea situaţie nu este acceptabilă.


Intră acum și în grupul de