Autorii mai multor furturi, identificati dupa ce au fost prinsi in flagrant de politisti la ultima spargere pe care o dadeau


Intră acum și în grupul de

Trei tineri din oraşul Liteni, judeţul Suceava, au fost prinşi în flagrant de organele de poliţie când tocmai se ocupau de zor de ultima spargere dată pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul IPJ Suceava, totul a avut loc aproape de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă când „o patrulă aflată în timpul executării serviciului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că grilajul metalic de la una din ferestrele clădirii ce aparţine de o societate comercială din municipiul Suceava prezintă urme de forţare”.

În urma activităţilor desfășurate de polițiști l-a faţa locului au fost identificaţi trei tineri, unul de 20 de ani şi doi adolescenţi de 16 şi respectiv 17 ani, toţi din oraşul Liteni. Luaţi la întrebări de oamenii legii cei trei au recunoscut săvârşirea mai multor furturi din auto precum şi a tentativei de furt din cadrul societății, toate comise în noaptea respectivă.

„Asupra acestora au fost găsite mai multe bunuri, respectiv două staţii de emisie recepţie, antene, radiocasetofoane auto, scule auto şi alte bunuri despre care au declarat că le-au sustras în acea noapte din diferite autoturisme parcate pe raza municipiului Suceava” ne-au mai comunicat sursele citate.

Cercetările efectuate ulterior au stabilit că cei trei sunt şi autorii a altor spargeri şi furturi înregistrate pe raza municipiului reşedinţă de judeţ sustrăgând diferite bunuri care se ridică la valoarea totală de peste 170 de milioane de lei vechi, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 70%.

În baza materialului probator administrat, dosarele au fost conexate şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei trei autorireţinuţi iniţial pentru o perioadă de 24 de ore iar apoi prezentaţi în faţa instanţei de judecată care a dispus reţinerea pentru o perioadă de 19 zile pentru adolescenţi şi arestarea preventivă a tânărului de 20 de ani pentru o perioadă de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de