Firma lui Contac, inchis pentru fapte de coruptie, va asigura deszapezirea in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Firma Transporturi Auto Botoşani deţinută de Constantin Conţac şi de fiul său, ambii încarceraţi pentru fapte de corupţie, va asigura deszăpezirea pe drumurile judeţene din Suceava, conform contractului multianual încheiat în 2010, firma asigurând autorităţile că va acţiona în timp rapid.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii cu toate firmele care urmează să asigure deszăpezirea drumurilor judeţene din judeţ şi a spus că a primit asigurări că nu vor exista probleme.

Întrebat dacă firma deţinută de Constantin Conţac şi de fiul său va asigura deszpezirea, Nechifor a spus că această firmă are un contract pentru o perioadă de trei ani încheiat cu CJ Suceava în 2010, pentru întreţinerea drumurilor judeţene, contract care expiră în octombrie 2013.

„S-a discutat cu această firmă şi ni s-au dat asigurări că vor fi intervenţii în timp rapid”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că există materiale antiderapante şi utilaje pentru intervenţii la deszăpezire pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţ şi că nu ar trebui să existe probleme. Nechifor a mai spus că, dacă va fi necesar, autorităţile judeţene vor putea sprijini şi pentru deszăpezirea drumurilor comunale ce sunt administrate de autorităţile locale.

Autorităţile sucevene au fost avertizate, marţi, că de miercuri după amiaza, în judeţ se vor semnala precipitaţii mixte ce pot favoriza formarea poleiului, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi precipitaţiile se vor transforma în ninsoare, iar vântul va sufla în rafale ce pot depăşi 60 de km/h.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac şi fiul său, Liviu Conţac, au fost încarceraţi la începutul lunii noiembrie, după ce au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.


Intră acum și în grupul de