Sarmanii de la Adapostul de noapte „Lumina Lina” din Suceava vor fi colindati de trupa Hara, in „Noaptea cea mai lunga”


Intră acum și în grupul de

A şaptea ediţie a evenimentului „Noaptea cea mai lungă”, organizată anual de Muzeul Bucovinei în noaptea solstiţiului de iarnă, îi va aduce şi în acest an în faţa sucevenilor pe componenţii trupei Hara, care după ce vor susţine un concert de colinde, în seara de 22 decembrie, în incinta Muzeului de Istorie din Suceava, vor colida apoi oamenii străzii dintr-un adăpost din municipiu.

trupa HaraPotrivit directorului Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, evenimentul „Noaptea cea mai lungă” va cuprinde un moment de comemorare a eroilor Revoluţiei Române din 1989, intitulat „Lumină pentru libertate” şi programat să aibă loc la ora 17.30, iar de la ora 17.43, când începe noaptea cea mai lungă din an, se va organiza un medalion în cinstea lui Mihai Vasiliu, cel care a contribuit esenţial la reorganizarea Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Suceava.  El a mai spus că după acest medalion programul va include un concert de colinde al trupei Hara, care participă anual la acest eveniment.

Dacă în primii ani, după concert, trupa Hara colinda un sucevean, ales la întâmplare, în ultimii trei ani, formaţia a colindat copiii din centre de plasament din judeţ, iar în acest an, vor fi colindaţi oamenii străzii cazaţi la aşezământul „Lumină lină” din municipiu, a precizat Emil Ursu.

UPDATE:

In cadrul manifestării „Noaptea cea mai lungă” , organizată ca în fiecare an de Muzeul Bucovinei Suceava, în data de 22 decembrie 2012,ora 12, formaţia Hara va susţine un concert de colinde la Biserica Sfânta Cruce din Obcini, după care la ora 19 va cânta la Muzeul de Istorie.

 


Intră acum și în grupul de