Suceava: 14 drumuri comunale din noua localitati mai sunt afectate de zapada


Intră acum și în grupul de
Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale din judeţul Suceava se desfăşoară în condiţii optime, cu carosabil uscat, cu porţiuni umede şi izolat cu zăpada frământată cu grosime până la un centimetru, iar pe 14 drumuri comunale se intervine pentru deblocarea în totalitate. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat miercuri, că pe drumurile naţionale din judeţ se circulă normal, şoseaua fiind uscată, dar sunt şi porţiuni umede sau cu strat de zăpadă frământată ce nu depăşeşte grosimea de un centimetru.
florin sinescu 2El a mai spus că Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este operaţional şi că nu sunt probleme în ceea priveşte traficul feroviar. Sinescu a mai spus că în judeţ se acţionează pentru reluarea circulaţiei în condiţii optime pe 14 drumuri comunale, din nouă comune, Buneşti, Drăguşeni, Fîntînele, Forăşti, Grămeşti, Hănţeşti, Preuteşti, Todireşti şi Vultureşti. El a menţionat că Guvernul României a alocat judeţului Suceava prin Administraţia Naţională a Rezervelor de  Stat şi Probleme Speciale cantitatea de 20 de tone de motorină ce va fi folosită pentru deblocarea drumurilor comunale impracticabile şi va fi distribuit prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava.
“În judeţul Suceava nu mai avem înregistate avarii în reţeaua electrică, iar pe drumurile judeţene şi naţionale se circulă în condiţii optime. Punctual, ne ocupăm acum de deblocarea unor drumuri comunale pentru ca populaţia să-şi poată desfăşura activităţile în condiţii normale. Din această cauză am luat şi decizia să repartizăm acest combustibil prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unităţilor teritoriale administrive care întâmpină probleme în acest sens ”, a precizat prefectul de Suceava.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, duminică, printr-o hotărâre, repartizarea a 20 de tone de motorină unui număr de 28 de primării din judeţul Suceava.

Intră acum și în grupul de