Transformarea amenzilor in ore de munca in folosul comunitatii ar fi un ajutor pentru municipalitate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de
Transformarea amenzilor neachitate în ore de muncă prestate în folosul comunităţii ar fi un ajutor enorm pentru administraţia publică locală. Municipalitatea ar avea posibilitatea astfel să beneficieze de forţă de muncă absolut necesară, dar din ce în ce mai redusă ca număr.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a afirmat că dacă ar exista în legislaţie stipulat acest lucru ca act normativ Suceava ar arăta cu totul altfel.
În momentul de faţă, municipalitatea se confruntă pe de o parte cu un număr enorm de amenzi neachitate a căror valoare depăşeşte cifra de 100 de miliarde de lei vechi, iar pe de alta cu reducerea permanentă a personalului angajat pentru deservirea activităţilor din cadrul Direcţiei Domeniu Public, subordonat Primăriei.
Dacă la începutul anului acest serviciu înregistra circa 200 de persoane, în prezent au mai rămas aproape 100, deoarece salariul mult prea mic „i-a determinat să se lase de serviciu”, a afirmat Ion Lungu, iar legislaţia nu permite la ora actuală angajarea altor persoane.
„Transformarea amenzilor în ore de muncă făcute în interesul comunităţii. În situaţii existente ca cele din momentul de faţă acest lucru ar fi extrem de favorabil. Sper ca Parlamentul să aducă o modificare a legii în acest sens”, a conchis şeful executivului local, Ion Lungu.

Intră acum și în grupul de