Nechifor: „Incercam sa gasim solutia de a cumpara autofreze, ca sa nu mai fim dependenti de ajutorul altora” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava va trebui să deţină autofreze şi alte utilaje de intervenţie, a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care a adăugat că chiar dacă legislaţia pentru astfel de achiziţii este complicată, va încerca să găsească soluţia. „Încercăm să găsim soluţia de a cumpăra astfel de utilaje necesare în momente critice, să nu mai fim dependenţi de ajutorul altora. E mai bine să le avem în ograda proprie”, a spus Nechifor.

catalin nechifor 2Şeful administraţiei judeţene a menţionat că instituţia pe care o conduce ar putea accepta chiar şi donaţii în astfel de autoutilaje, chiar mai vechi, ţinând cont că un utilaj nou costă aproximativ două milioane de lei. Nechifor a mai declarat că o prioritate a CJ Suceava este modernizarea traseelor drumurilor judeţene, subliniind că drumurile de piatră care mai există în judeţ sunt şi cel mai greu de menţinut deschise în perioada de iarnă.

Tot în ceea ce priveşte transporturile, preşedintele CJ Suceava a mai spus că în primăvară a urma să înceapă modernizarea Aeroportului Suceava, în prezent fiind efectuată evaluarea ofertelor depuse de nouă consorţii la licitaţia de execuţie a proiectului de modernizare finanţat cu fonduri europene.

El a mai arătat că doreşte ca aeroportul Suceava să devină un „hub”, un loc de unde se vor face zboruri de legătură europene pe relaţia Est-Vest, apreciind că piaţa este favorabilă unei astfel de abordări. În ceea ce priveşte depozitele ecologice de deşeuri, execuţia celui de la Pojorâta, care va deservi zona de munte, va fi stabilită în urma unei licitaţii aflate în derulare.

Totodată, Nechifor a mai declarat că a avut discuţii la mai multe ambasade pentru atragerea de investitori străini în judeţ, în diverse investiţii, unele din domeniu turistic fiind parcul de aventură de la Păltinoasa sau domeniul schiabil Călimani, proiecte ca vor genera multe locuri de muncă şi dezvoltarea zonei. Mai mult, în 2013, Spitalul Judeţean Suceava va continua să fie modernizat şi să devină un spital zonal pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ.


Intră acum și în grupul de