O familie din Moara a ramas fara acoperis deasupra capului din cauza cosului de fum necuratat


Intră acum și în grupul de

incendiu acoperis si pereteO familie din localitatea Moara Nica, comuna Moara, judeţul Suceava, a rămas în toiul iernii fără acoperiş deasupra capului, după ce, duminică după-amiază, locuinţa acesteia a fost cuprinsă de flăcări.

În ajutor, pentru stingerea flăcărilor, au fost chemaţi pompierii militari de la detaşamentul de intervenţie Suceava care au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite fără ca focul să se extindă la întreaga gospodărie.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul ISU Suceava, cauza probabilă privind producerea incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic cauzat de un coş de fum neizolat termic faţă de materiale combustibile.

Imediat după miezul nopţii, pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui stog de fân în satul Herla, comuna Slatina.

Sosiţi la locul incidentului, militarii au constatat că ardeau peste 2,5 tone de furaje existând pericolul de propagare a incendiului la alte două stoguri învecinate.

În acest caz, flăcările au izbucnit în urma folosirii intenţionate a unei surse de aprindere, poliţiştii preluând cercetările în vederea identificării autorului şi tragerea lui la răspundere.


Intră acum și în grupul de