28 de persoane salvate de jandarmii montani de pe partiile de schi din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Jandarmii montani care asigurau măsurile de ordine pe pârtiile de schi „Şoimul” din Gura Humorului şi „Parc” din Vatra Dornei au intervenit pe parcursul zilei de luni, împreună cu lucrători ai formaţiunilor Salvamont, pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane accidentate.

Potrivit Compartimentului de informare şi relaţii publice din cadrul IJJ Suceava, la Gura Humorului a fost vorba despre un tânăr de 26 de ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, care a suferit o plagă la nivelul genunchiului stâng, iar la Vatra Dornei, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Tulcea, a fost diagnosticat cu entorsă la nivelul genunchiului drept. „În fiecare dintre cazuri, persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor iar apoi au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanţei”, ne-au comunicat sursele citate.

jandarmi montani partie 2

Odată cu venirea anotimpului rece şi al ninsorilor, acţiunile de acest gen sunt tot mai frecvente pentru jandarmii montani. Doar în intervalul 21 decembrie – 7 ianuarie 2013, angajaţii IJJ Suceava au acordat sprijin, împreună cu lucrătorii Salvamont, unui număr de 28 de persoane (14 bărbaţi, 12 femei şi doi copii) care au suferit diverse accidentări pe pârtie. Dintre acestea, 17 sunt din judeţul Suceava, iar celelalte sunt din judeţele Botoşani, Galaţi, Bacău, Bistriţa, Constanţa şi Tulcea.

„Aproximativ 40 de jandarmi montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, ne-a mai transmis IJJ Suceava.

jandarmi montani partie 1


Intră acum și în grupul de