Intră acum și în grupul de
Localitatea suceveană Mănăstirea Humorului a găzduit în perioada 4-8 ianuarie 2013, Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică, la care au participat peste 120 de elevi şi profesori din toată ţara, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.
Potrivit acesteia, elevii participanţi au fost împărţiţi pe mai multe ateliere: astroclub (elevi din clasele I-IV), juniori începători, juniori avansaţi (elevi din clasele V-VIII), seniori (elevi din clasele IX-XII) şi mentori (11 olimpici internaţionali), alături de o studentă de la Harvard University.
În document se arată că Tabăra Naţională de Astronomie şi Astrofizică a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Societatea Ştiinţifică Cygnus-centrul UNESCO, Colegiul ,,Vasile Lovinescu” din Fălticeni, în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava şi Şcoala Gimnazială din localitatea Mănăstirea Humorului.
„Această tabără se află la cea de-a III-a ediţie şi este înscrisă în calendarul MECTS şi calendarul activităţilor UNESCO. În cadrul taberei s-au desfăşurat diferite cursuri la Şcoala Gimnazială din localitatea Mănăstirea Humorului pentru toate atelierele, susţinute de către profesori pasionaţi de astronomie din ţară. De asemenea, am avut cele mai performante telescoape din ţară pentru observaţii astronomice.
Deoarece este vacanţă, pe lângă aceste cursuri am organizat o excursie la Salina Cacica unde copiii au rămas plăcut impresionaţi, mai ales de sălile mari de la 75 de m adâncime unde s-ar putea construi un planetariu cu costuri mici, dar care ar fi unic în lume şi care ar duce la cresţerea numărului de turişti. De asemenea, elevii au vizitat Mănăstirea Humorului, iar în altă zi au fost la pârtia de schi. În cadrul taberei s-a desfăşurat şi Concursul Interjudeţean de Astronomie << Vintilă Şiadbey >> la care elevi din judeţul Suceava au obţinut premii I, II şi III, pe diferite secţiuni”, a declarat prof. dr. Petru Crăciun, inspector de specialitate Fizică.
El a arătat că această tabără a fost organizată cu scopul de a creşte gradul de pregătire al elevilor pentru participarea la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi cu scopul de a trezi în sufletul copiilor pasiunea pentru această minunată disciplină numită astronomie.
Intră acum și în grupul de