Batrana din Brosteni, inselata prin telefon de o persoana care s-a dat drept fiul ei


Intră acum și în grupul de

O bătrână de 66 de ani din localitatea Holda, oraşul Broşteni, judeţul Suceava, a fost victima unei înşelăciuni, după ce a crezut tot ce i-au spus  prin telefon două persoane care s-au dat drept fiul ei care a avut un necaz şi avocatul acestuia.

Potrivit datelor obţinute de la insp.prin. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, incidentul a avut loc pe parcursul zilei de marţi după ce femeia, în timp ce se afla la domiciliu a fost sunată în jurul prânzului pe telefonul fix de o persoană care plângea. „Aceasta a afirmat printre lacrimi că este unul din fiii ei şi a avut un accident grav de circulaţie, a ajuns în faţa procurorilor şi nu mai poate vorbi transferând convorbirea la o altă persoană, care s-a recomandat ca fiind avocatul băiatului, care la rândul său i-a spus să stea liniştită şi să nu-l mai sune pe fiul său pe mobil”, ne-au declarat sursele citate.

telefon

După un anumit timp, femeia a fost sunată din nou de pe un telefon mobil, de cea de-a doua persoană care i-a spus că este nevoie de o sumă de bani pentru ca fiul ei să nu facă puşcărie. Victima având probleme cardiace a trimis pe celălalt fiu la o agenţie bancară din Broşteni, care în urma indicaţiilor primite de la presupusul avocat a trimis suma de 51 de milioane de lei vechi unui destinatar, pe nume G.Constantin.

Pentru că după efectuarea tranzacţiei nu mai primea nici o veste, bătrâna nu a mai răbdat şi l-a sunat pe fiul ei, angajat ca distribuitor la o societate comercială din municipiul Suceava, care însă i-a spus mamei că nu a păţit nimic şi nu a avut loc nici un accident de circulaţie. Atunci femeia şi-a dat seama de ceea ce păţise, iar a doua zi de dimineaţă a sesizat Poliţia. Cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.


Intră acum și în grupul de