Lungu: „Fac un apel de disperare populatiei sa-si plateasca facturile la incalzire” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Fac un apel de disperare populaţiei să-şi plătească facturile la încălzire. Este pentru prima dată când datoriile populaţiei la Termica SA sunt mai mari decât ale Primăriei”, a declarat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul municipalităţii sucevene. Potrivit edilului-şef, populaţia are datorii către societatea de termoficare de 21,5 milioane de lei, în timp ce Primăria are datorii de 15 milioane de lei, dar în acelaşi timp municipalitatea are angajamente faţă de terţi, în favoarea Termica, de 35 de milioane de lei.

ion lungu 2013

Primarul a ţinut să sublinieze că acordul semnat cu furnizorul de cărbune pentru Termica SA privind eşalonarea plăţilor de 40 de milioane de lei până la sfârşitul lunii mai nu are nici o valoare dacă nu este respectat şi că, pentru aceasta, populaţia va trebui să achite câte trei milioane de lei lunar în perioada ianuarie-mai. „Contractul cade dacă nu este respectat”, a spus Lungu care a menţionat că pentru plata datoriilor de 40 de milioane de lei către furnizorul de cărbune contribuie şi municipalitatea cu plata subvenţiei şi Termica SA din încasările pentru energia electrică furnizată, dar trebuie să participe şi asociaţiile de proprietari.

El a menţionat că dacă locuitorii nu achită contravaloarea agentului termic se riscă întreruperea furnizării de cărbune şi, implicit, sistarea furnizării încălzirii în sistemul centralizat.

Furnizorul de cărbune al Termica Suceava a acceptat, marţi, o eşalonare, până în luna mai, a plăţii cărbunelui livrat societăţii de termoficare, datoriile firmei sucevene fiind de peste 40 de milioane de lei reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat.


Intră acum și în grupul de