Pe drumurile din judetul Suceava se circula in conditii de iarna


Intră acum și în grupul de

Potrivit situaţiei operative de la ora 17.00, pe toate drumurile naţionale din judeţul Suceava se circulă în condiţii de iarnă. Utilajele de deszăpezire sunt mobilizate la ambele secţii de drumuri naţionale, SDN Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc. Potrivit Prefecturii Suceava, pe drumurile judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă. Se lucrează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic. Au acţionat 35 de utilaje și au fost răspândite 340 de tone amestec antiderapant.

Sursa citată precizează că nu sunt înregistrate deranjamente pe linia furnizării de energie electrică. Traficul aerian şi feroviar sunt asigurate fără disfuncţionalităţi. Cotele şi debitele principalelor râuri din judeţ sunt staţionare. Nu sunt înregistrate baraje prin dislocarea gheţii. Un număr de 19 echipaje de poliţie rutieră sunt în patrulare pentru a supraveghea traficul în această perioadă.

Reamintim că la nivelul Instituţiei Prefectului  judeţului Suceava comandamentul operaţional a fost constituit şi funcţionează în sala Nicolae Labiş, în perioada 18 ianuarie ora12.00 – 21 ianuarie 2013. Datele de contact sunt: telefon 0230/218022, fax 0230/523455, email: [email protected].

În comandamentul operaţional sunt reprezentate structurile cu atribuţii specifice acestui domeniu – instituţia prefectului, situaţii de urgenţă, poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră, grupuri de suport tehnic ale celorlalte structuri deconcentrate, reprezentanţi ai instituţiilor care pot furniza date şi informaţii, respectiv drumuri naţionale, drumuri judeţene , aeroport, CFR, sănătate. “Prin înfiinţarea acestui comandament, avem practic la un loc toate structurile şi astfel poate fi eficientizată intervenţia din teren, în zonele în care situaţia o impune. Centrul va fi operaţional 24 de ore din 24”, precizează Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

trafic iarna


Intră acum și în grupul de