Trei zile de controale pe linia combaterii taierii ilegale de lemne. Afla ce amenzi s-au dat!


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au derulat controale intense pe linia combaterii tarficului ilegal cu material lemnos pe parcursul a nu mai puţin de trei zile. Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, acţiunile s-au desfăşurat în perioada joi – sâmbătă iar rezultatele s-au văzut imediat.

Conform surselor citate totul s-a derulat cu participarea poliţiştilor din cadrul Biroului Silvic – IPJ Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiilor de poliţie rurală şi din cadrul posturilor de poliţie din judeţ.

ifronÎn urma controalelor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 60.000 lei. Totodată au fost confiscaţi 350 metri cubi de material lemnos în valoare de peste 58.000 lei şi au fost constatate 6 infracţiuni la legislaţia privind regimul silvic.

Surpriza a fost oferită chiar de un angajat silvic care în loc să păzească bogăţia pădurii era principalul instigator la tăieri ilegale. Totul a ieşit la iveală după ce au fost efectuate verificări în pădurea ”Obștii Composesorat” din comuna Vicovu de Jos, gestionar fiind un pădurar din comuna Gălănești, judeţul Suceava. În timpul controlului au fost identificați în flagrant doi bărbaţi din Vicovu de Sus în timp ce au tăiat ilegal cu un motoferăstrău și au sustras mai mulți arbori de esență fag, plop și salcie.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că însuşi pădurarul le-a solicitat celor doi să taie ilegal și să își însușească 5 arbori esență fag și 5 arbori esență plop și salcie din pădurea pe care o administrează iar procedându-se la verificarea parcelei din care au fost tăiați ilegal arborii au fost identificate încă 73 cioate ale altor copaci de aceeaşi esenţă tăiați fără drept în perioada decembrie 2012– ianuarie 2013, volumul total al arborilor fiind de circa 12 metri cubi” ne-au mai comunicat sursele citate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală față de pădurar sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, gestiune frauduloasă, instigare la tăiere ilegală și furt material lemnos, iar față de cei doi vicoveni sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt material lemnos.


Intră acum și în grupul de