CJ Suceava a semnat contractul de constructie a depozitului ecologic de la Pojorata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Consiliul Judeţean Suceava a semnat, vineri, cu asocierea formată din firmele Bilfinger Baugesellschaft şi Concret Construct AG Gura Humorului contractul de construcţie al celui de-al doilea depozit ecologic de deşeuri din judeţ ce va deservi zona de munte, valoarea contractului fiind de 27,6 milioane lei, fără TVA.

Şeful administraţiei judeţe sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă că prin semnarea acestui contract se încheie o altă etapă importantă în proiectul cu finanţare europeană de 218 milioane de lei, fără TVA, derulat în judeţ privind realizarea unui sistem integrat de management al deşeurilor. El a arătat că firma germană va finaliza execuţia acest proiect în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât la mijlocul anului 2014, să fie funcţionale ambele depozite ecologice din judeţ, cel din comuna Moara, ce deserveşte zona de şes a judeţului, aflat deja în execuţie şi cel din comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte.

Nechifor a spus că depozitul ecologic de la Pojorâta se va întinde pe o suprafaţă de 4,4 hectare şi va avea o capacitate de 0,35 milioane de tone de deşeuri. Reprezentanţii Bilfinger au arătat că firma este germană şi este reprezentată în România prin biroul din Viena şi că în România activează din 2007 având executate mai multe proiecte de mediu.

CJ Suceava va începe şi procedurile de selecţie a operatorului care va gestiona cele două depozite de deşeuri pentru ca acesta să fie stabilit până la finalizarea lucrărilor, a spus Nechifor, menţionând că autorităţile judeţene vor realiza şi investiţii în construcţia sau modernizarea unor căi de acces spre aceste depozite, astfel încât transportul deşeurilor să afecteze cât mai puţin traficul rutier. Potrivit Acordului de mediu semnat de România odată cu aderarea la Uniunea Europeană, în judeţul Suceava trebuie să se construiască două depozite ecologice de deşeuri.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 218 milioane de lei, finanţat prin POS Mediu prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor şi şapte staţii de transfer.


Intră acum și în grupul de