Judetul Suceava s-ar putea infrati cu o regiune din Irak. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor

În cadrul şedinţei ordinare de marţi a Consiliului Judeţean Suceava, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a prezentat o adresă care a sosit prin intermediul Ambasadei României în Irak, privind posibilitatea încheierii unui parteneriat cu regiunea irakiană Najaf. Preşedintele CJ Suceava a spus că regiunea irakiană are 978.000 de locuitori, este situată în sudul ţării, se învecinează cu Kuweit şi Arabia Saudită.

Nechifor a mai declarat că dacă CJ Suceava va decide că o asemenea colaborare va fi benefică, va fi urmată procedura pentru realizarea acestui parteneriat. El a arătat că sunt mai multe companii sucevene care ar dori să participe la reconstrucţia Irakului şi un asemenea parteneriat ar putea contribui la o apropiere a relaţiilor economice.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că autorităţile sucevene urmează să încheie un parteneriat de colaborare cu regiunea belgiană Luxemburg. Judeţul Suceava are până în prezent zece parteneriate cu regiuni din Germania, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Ucraina, Republica Moldova şi din China.


Intră acum și în grupul de