Un asteroid de mari dimensiuni se indreapta spre Pamant

Abia şi-a revenit omenirea de pe urma zvonurilor legate de venirea sfârşitului lumii, că a apărut un nou motiv de îngrijorare: în data de 15 februarie 2013, la ora 19:25 GMT, spre planeta noastră va zbura asteroidul DA14, scrie libertatea.ro.

Aceeaşi sursă arată că, potrivit oamenilor de ştiinţă, distanţa de Pământ va fi de mai puţin de 30 de mii de kilometri – mai jos de orbita sateliţilor geostaţionari. Corpuri cereşti de o astfel de dimensiune nu au zburat, până acum, atât de aproape de Pământ.

Diametrul DA14 este de aproximativ 50 de metri, iar greutatea de 130 de mii de tone. Astfel de asteroizi zboară pe lângă planeta noastră de câteva ori pe an, a menţionat pentru Vocea Rusiei, Serghei Barabanov, şeful Observatorului Zvenigorod din cadrul Institutului de Astronomie.

“Această listă este dinamică şi sunt destule astfel de corpuri cereşti care pot să zboare şi să se ciocnească de Terra. Căderea pe Pământ a unui asteroid de un metru este un fenomen destul de obişnuit. În 2008, un astfel de asteroid a căzut pe Pământ şi nu s-a întâmplat nimic deosebit: s-a dezintegrat, fiind găsite fragmente din el. Asteroidul Da14 este mai mare, însă evaluarea orbitei sale, parametrii săi fizici, între care diametrul, sunt foarte inexacţi. Nu se poate afirma clar că după apropierea de Terra el va fi într-adevăr periculos”, a spus expertul rus.

 

loading...