DIICOT Suceava a destructurat un grup infractional transfrontalier, specializat in trafic cu tigari


Intră acum și în grupul de

Un număr de  36 de percheziţii imobiliare au fost derulate pe parcursul zilei de luni pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov. Acţiunea s-a derulat sub conducerea şi coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cele mai multe dintre descinderi, 28, fiind desfăşurate în judeţul Suceava.

Potrivit surselor judiciare, întreaga operaţiune a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, fiind implicaţi şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase. La percheziţii au participat şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

Conform surselor citate, gruparea infracţională, organizată transfrontalier, era formată din 33 de persoane, atât cetăţeni români cât şi ucraineni, întreaga activitate a acestora beneficiind de sprijinul unui subofiţer din cadrul STPF Suceava, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina.

„În fapt, se reţine că membrii grupării, cu sprijinul poliţistului de frontieră,  au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii  Brodina, judeţul Suceava, cantitatea de 325.000 de pachete de ţigarete, provenind din Ucraina, valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infractională fiind de peste 1.100.000 dolari SUA”, ne-au comunicat sursele citate.

În urma descinderilor, pe parcursul zilei au fost aduse la sediul DIICOT un număr de 20 de persoane pentru audieri, urmând ca la finele acestora să se dispună măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de