Un muncitor de la mina Crucea a ajuns la spital, dupa ce un bolovan s-a pravalit peste el


Intră acum și în grupul de

Un angajat al minei Crucea Botuşanu, judeţul Suceava, a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri pe patul de spital, după ce a fost victima unui accident de muncă. Bărbatul de 52 de ani, din oraşul Broşteni, a fost internat în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Suceava, în jurul orelor 21:00.

„Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că bărbatul este angajat ca miner la mina Crucea Botușanu din cadrul CNU București – Sucursala Suceava, iar în jurul orei 12:00, în timp ce lucra schimbul unu, i-a căzut un bolovan desprins din tavan în zona capului, acesta purtând cască de protecție în momentul evenimentului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu.

mina

Iniţial, minerul a fost dus la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru investigațiile de rutină, deoarece în prima fază nu acuza dureri și nu avea leziuni vizibile, dar ulterior a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgență Suceava pentru investigații amănunțite, fiind necesară aparatură de specialitate.

Aici, medicii au decis internarea lui în secţia de specialitate fiind diagnosticat cu „TCC acut închis, fractură os parietal drept, contuzie coloană cervicală”, neputându-se estima numărul zilelor de îngrijiri medicale.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și sub aspectul prevederilor Legii privind protecția la locul de muncă, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de