Deszapezirea drumurilor din judet costa in aceasta iarna 5 milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Iarna 2012-2013 a fost foarte dificilă, cu multe situaţii extreme, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a ţinut să sublinieze că autorităţile locale au reuşit să ţină sistemul sub control, atât căile rutiere şi feroviare cât şi aeroportul sucevean.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a arătat în cadrul unei conferinţe de presă că, în total, costul deszăpezirii se ridică la cinci milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei în noiembrie-decembrie 2012, de 1,4 milioane de lei în ianuarie şi se preconizează un cost de 1,5 milioane de lei în februarie, în condiţiile în care costul deszăpezirii este unul dintre cele mai mici din ţară, de 3,8 lei/km/h.

Nechifor a mai declarat că au fost stabilite şi punctele principale de blocaj pe drumuri judeţene care sunt în zonele Muşeniţa, Forăşti, Dolheşti, Vultureşti şi Baia, iar în prezent se analizează care este cea mai avantajoasă soluţie pentru evitarea acestor blocaje, inclusiv achiziţionarea de parazăpezi.

Consiliul Judeţean Suceava a încheiat în anul 2010 un acord cadru privind lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor judeţene, pe o perioadă de trei ani, cu o asociere formată din cinci firme, liderul asocierii fiind Transporturi Auto SA Botoşani.

Contractul se încheie în octombrie 2013, iar autorităţile judeţene urmează să organizeze o nouă licitaţie pentru stabilirea firmei care se va ocupa de întreţinerea drumurilor judeţene din judeţ.

 


Intră acum și în grupul de