Perchezitii sub coordonarea DIICOT Suceava pentru destructurarea unei retele de sarlatani

gratii arest

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au efectuat, pe parcursul zilei de luni, un număr de nu mai puţin de 12 percheziţii pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Potrivit surselor din cadrul IPJ Suceava, au fost vizate 12 persoane care în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, au înşelat  mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.

Conform probatoriului administrat, suspecţii telefonau victimele, susţineau că sunt rude apropiate ale acestora, că au fost implicate în diferite evenimente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru plata unui avocat sau pentru spitalizare.

În judeţul Galaţi, 9 dintre percheziţii au fost efectuate la penitenciarul din localitate, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi încarceraţi în această locaţie, iar alte două la locuinţe particulare din municipiul Galaţi şi judeţul Bacău.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în urma executării percheziţiilor au fost ridicate 30 de telefoane mobile şi încărcătoare, 20 dintre acestea de la deţinuţii din penitenciarul Galaţi, 28 de cartele SIM, 1 laptop, memoy card-uri şi diferite sume de bani şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Totodată, nouă persoane dintre care 7 deţinuţi ai penitenciarului au fost aduse în faţa procurorilor la sediul IPJ Suceava pentru audieri şi documentarea activităţii infracţionale, urmând a se dispune măsuri procedurale.

Acţiunea a beneficiat pe întreaga ei durată de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Galaţi şi IPJ Brăila.

loading...