Barbat din Vicovu de Sus, prins beat la volan si cu permis de conducere fals in buzunar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 40 de ani din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii l-au prins beat la volan şi cu permis de conducere fals în buzunar.

Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul IPJ Suceava, incidentul s-a înregistrat pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, mai exact în jurul orelor 01:40, după ce o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit în trafic, pe DN 2H, pe raza comunei Putna, autoturismul condus de către bărbat.

SEF POLITIE - ALCOOLTEST

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, ne-au comunicat sursele citate.

În plus, în timpul cercetărilor, vicoveanul a prezentat poliţiştilor un permis de conducere valabil pentru categoriile A şi B eliberat de autorităţile italiene pe parcursul anului 2009.

„Analizând permisul de conducere prezentat s-a constatat faptul că deşi acesta a fost eliberat la mijlocul lunii septembrie 2009, data obţinerii categoriilor era aproape de finele anului, existând indicii temeinice că permisul de conducere este contrafăcut, iar verificările efectuate în bazele de date ale poliţie au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere”, ne-a mai transmis Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Acum bărbatul s-a ales cu o groază de probleme pe cap deoarece poliţiştii i-au întocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.


Intră acum și în grupul de