Consiliul National al Elevilor are un nou presedinte. Detalii aici!

Consiliul Naţional al Elevilor are un nou preşedinte, în persoana Iuliei Miron din Cluj, care a primit 16 voturi din 45, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Potrivit sursei citate, în perioada 7-10 februarie 2013, s-a desfășurat la Galați, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Galați, al Universității Dunărea de Jos și al altor parteneri educaționali, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Lucrările au început în dimineața zilei de 8 februarie, în prezența prof. univ. Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, precum și a altor reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților locale.

elevi liceu

În cadrul evenimentului a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2012, au avut loc alegeri pentru funcțiile de Președinte, Secretar al Departamentului Organizare Internă și Secretar al Departamentului de Comunicare și Educație, dar și dezbateri pentru stabilirea strategiei și direcțiilor de dezvoltare ale Consiliului Național al Elevilor pentru anul 2013. Candidații pentru funcția de președinte a Consiliului Național al Elevilor au fost Teodor Blidaru (Râmnicu-Vâlcea), Călin Cociș (Sibiu) şi Iulia Miron (Cluj), Iulia Miron fiind aleasă de către membrii Adunării Generale pentru funcția de președinte al Consiliului Elevilor cu un numar de 16 voturi din 45.

În document se arată că la eveniment au fost prezenți peste 200 de elevi, reprezentându-și colegii din toate județele țării, care au lucrat în diverse ateliere tematice pentru analiza realității școlare din România, conștientizarea importanței parteneriatului educațional și afirmarea rolului de structură consultativă pentru ministerul de resort.

Alegerea noului președinte al Consiliului Național al Elevilor a încheiat procesul electoral al elevilor. Primele alegeri din cadrul substructurilor au avut loc în luna octombrie, atunci când elevii și-au ales prin vot direct reprezentanții la nivelul unităților de învățământ, urmând ca o lună mai târziu, Consiliile Județene ale Elevilor să-și aleagă reprezentanții la nivel județean. Conferințele celor opt Consilii Regionale ale Elevilor au avut loc în luna decembrie 2012, în cadrul cărora au fost desemnați vicepreședinții structurii.

„Delegația C.J.E. Suceava a fost formată din: Ionuț-Adrian Lazarec (președinte CJE Suceava), Loredana Costea (vicepreședinte), Lavinia Ileana (departamentul Avocatul Elevului) și Tudor Găitan (vicepreședinte) fiind însoțiți de prof. Sofrona Perta, de la Colegiul << Andronic Motrescu >>  Rădăuți.

Consecvenți principiului reprezentativității, la finalul lucrărilor Adunării Generale – care au fost transmise live prin intermediul platformei suport a organizației www.wedu.ro – și al căror rezumat a fost prezentat zilnic, la întoarcerea în structurile școlare din care fac parte, alături de colegii lor, vor iniția și desfășura activități în conformitate cu direcțiile de dezvoltare organizațională stabilite”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

 

loading...