Inca un galatean, cercetat in cazul sucevenilor inselati telefonic prin metoda accidentului rutier


Intră acum și în grupul de

Încă un gălăţean s-a alăturat listei persoanelor cercetate penal în cazul sucevenilor înşelaţi telefonic prin metoda accidentului rutier. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, este vorba despre un tânăr de 25 de ani din comuna Frumuşita, care în urma activităţilor investigativ-operative a fost identificat de poliţişti pe parcursul zilei de joi, pe raza municipiului Galaţi.

telefon mobil

„Urmare a probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de tânărul gălăţean pentru comiterea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 100.000 lei, şi reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore”, ne-au comunicat sursele citate, adăugând că cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Noua arestare vine după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au efectuat, pe parcursul zilei de luni, un număr de nu mai puţin de 12 percheziţii pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Potrivit surselor din cadrul IPJ Suceava, au fost vizate 12 persoane care în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, au înşelat  mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei. Conform probatoriului administrat, suspecţii telefonau victimele, susţineau că sunt rude apropiate ale acestora, că au fost implicate în diferite evenimente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru plata unui avocat sau pentru spitalizare.

În judeţul Galaţi, 9 dintre percheziţii au fost efectuate la penitenciarul din localitate, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi încarceraţi în această locaţie, iar alte două la locuinţe particulare din municipiul Galaţi şi judeţul Bacău. Totodată, nouă persoane dintre care 7 deţinuţi ai penitenciarului au fost aduse atunci în faţa procurorilor la sediul IPJ Suceava pentru audieri şi documentarea activităţii infracţionale.


Intră acum și în grupul de