Apartament cuprins de flacari la Radauti, din cauza unei lumanari lasata aprinsa


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Rădăuţi au avut parte de o misiune dificilă luni după-amiază, când au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Potrivit datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, incidentul a avut loc în jurul orelor 14:00, apartamentul fiind situat într-un bloc de locuinţe de pe Calea Bucovinei din localitate.

lumanareImediat după solicitarea de ajutor, pompierii s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă cu un echipaj SMURD şi o autoscară mecanică. Când au ajuns, flăcările se manifestau violent în bucătăria locuinţei şi sufrageria acesteia, pompierii intrând în apartament pe unul dintre geamuri.

Intervenţia a fost deosebit de dificilă deoarece în paralel cu acţiunile derulate pentru stingerea incendiului o echipă de pompieri a fost nevoită să efectueze acţiuni de căutare a unei posibile victime deoarece exista suspiciunea că în interiorul apartamentului, o persoană a fost surprinsă de incendiu.

„Pompierii au demarat concomitent operaţiuni de căutare-salvare şi stingere, dar din fericire, au constatat că nu se afla nicio persoană în locuinţa înghiţită de flăcări, iar cercetările efectuate au stabilit că totul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de