Dornenii ar putea ramane fara incalzire. Vezi de ce (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ilie boanches

Rumeguşul pe care îl are municipalitatea dorneană pentru centrala termică din oraş ajunge pentru doar cinci zile, a anunţat, marţi, primarul Ilie Boncheş. Edilul-şef al municipiului Vatra Dornei a arătat, în cadrul unei întâlniri organizată de Consiliul Judeţean Suceava cu primarii din judeţ, că Primăria nu poate achiziţiona rumeguş din zonă întrucât este nevoită să parcurgă etapele prevăzute pentru achiziţiile publice, iar rumeguşul din zonă este cumpărat de diverse firme.

Primarul Ilie Boncheş a cerut autorităţilor judeţene să-l sprijine în demersurile lui de a convinge firme ce cumpără rumeguş să aştepte până la finalul iernii, astfel încât municipiul să poată să aibă combustibilul necesar pentru asigurarea încălzirii.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că situaţia de la Vatra Dornei este complicată, mai ales că este construită şi o nouă centrală termică, ce ar trebui să funcţioneze cu gaz natural, dar că Transgaz nu a respectat programul de investiţii ce prevedea construirea unei conducte magistrale de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei. „Dacă Transgaz nu va face această investiţie, va trebui să ne asigurăm că o va face. Trebuie să avem gaz natural la Vatra Dornei. Iernile sunt grele şi e păcat de centrala construită şi care nu poate fi pusă în funcţiune”, a spus Nechifor.

Consiliul Judeţean Suceava (CJ) şi Transgaz au semnat, în luna februarie 2010, contractul de predare a investiţiilor din domeniul transportului gazului natural executate în judeţ prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, fiind preluată gratuit conducte magistrale pe o lungime de 101 kilometri urmând să fie continuate lucrările din proiect, magistralele de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, având în total 131 de kilometri de conducte, precum şi racordurile necesare.


Intră acum și în grupul de