Sezonul reducerilor a adus amenzi de aproape 19.000 lei agentilor economici suceveni


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat în perioada 15-25 ianuarie 2013, o tematică ANPC privind nerespectarea prevederilor legale în cazul vânzărilor cu preţ redus, în urma căreia a sancţionat 31 de agenţi economici, informează într-un comunicat de presă, şeful instituţiei sucevene, Vasile Latiş.

Reduceri false

Potrivit acestuia, au fost controlaţi 35 de agenţi economici, în 31 din cazuri constatându-se abateri. Ca urmare, au fost aplicate amenzi în valoare de 18.800 lei, totodată fiind oprite de la comercializare produse textile în valoare de 1.395 lei.

„Principalele deficienţe constatate au fost: neinformarea consumatorilor că produsele oferite sunt în limita stocului disponibil, preţul vechi nu era barat şi afişat lângă preţul nou, produsele cu reducere nu erau separate de cele fără reducere, neafişarea denumirii unităţii, neafişarea preţurilor şi tarifelor într-o formă neechivocă, iar ultima reducere de preţ nu se referea la ultimul preţ practicat în perioada ultimelor 30 de zile”, a declarat Vasile Latiş, şeful CJPC Suceava.

 


Intră acum și în grupul de