Doi tineri din judetul Suceava urmariti penal, dupa ce au inselat 60 de persoane cu locuri de munca in Germania


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din judeţul Suceava sunt urmăriţi penal pentru înşelăciune, unul dintre ei fiind deja reţinut şi băgat în arestul IPJ Suceava. Este vorba, potrivit datelor obţinute de la insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, de un tânăr de 22 de ani din Siret, iar celălalt de 29 de ani din oraşul Salcea.

Pe parcursul zilei de luni, poliţiştii au efectuat de altfel percheziţii la domiciliile celor doi în baza autorizaţiilor emise de judecătoria Rădăuţi, ocazie cu care unul dintre ei s-a ales şi cu dosar penal pentru „deținerea fără drept de ustensile de pescuit de tip monofilament folosite la braconajul piscicol”, după ce la locuinţa acestuia au fost găsite nu mai puţin de patru plase tip setcă utilizate.

Dacă faţă de tânărul din Siret a fost dispusă măsura reținerii prin ordonanță pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava şi urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, cel din Salcea nu a fost de găsit, stabilindu-se că este plecat de mai mult timp la muncă în străinătate.

„Probatoriul administrat a stabilit că pe parcursul anului 2012, cei doi, au pretins și primit de la un număr de aproape 60 de persoane de pe raza orașului Siret, a comunelor arondate, precum și de pe raza municipiului Dorohoi, câte 50 euro și 50 de lei pentru fiecare persoană, promițându-le în schimb obținerea unor locuri de muncă în Germania, aspect care nu s-a concretizat, înșelându-i astfel cu suma totală de aproape 3.000 de euro și 29 de milioane de lei vechi”, ne-a mai declarat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de