Debitul raurilor din judetul Suceava, monitorizat in permanenta


Intră acum și în grupul de

Vatra Dornei 3

Râurile importante din judeţul Suceava sunt sub o permanentă monitorizare chiar dacă nu există deocamdată temeri cu privire la o posibilă revărsare a acestora. În cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, cel care este şi preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a solicitat ca în perioada următoare, debitul râurilor să fie monitorizat tot timpul, iar orice situaţie neplăcută ce poate să apară să fie transmisă autorităţilor, imediat, pentru luarea din timp a măsurilor care se impun.

O atenţie deosebită va fi alocată râurilor Bistriţa şi Dorna, chiar dacă anul acesta stratul de gheaţă format pe cele două ape este mult mai subţire ca în iernile anterioare.

„Îi rog pe toţi responsabilii să acorde o atenţie deosebită acestor probleme în perioada ce urmează pentru ca orice necaz ce apare să fie rezolvat din timp şi să evităm producerea unor evenimente neplăcute aşa cum s-au înregistrat în alţi ani”, a declarat Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de