Ceața ii pune in alerta pe politistii din judetul Suceava. Vezi ce recomanda Serviciul Rutier


Intră acum și în grupul de

Vremea închisă înregistrată pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică îi determină pe poliţişti să recomande tuturor participanţilor la traficul rutier de pe raza judeţului Suceava, o atenţie sporită faţă de alte perioade.

Pe majoritatea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Suceava, traficul rutier se desfășura duminică în condiţii grele, de ceaţă. Pe DN 17 Suceava – Gura Humorului, DN 17A şi DN 2H în zona Rădăuţi şi pe DN 28A, DN 2 şi DN 2 E, vizibilitatea era, pe alocuri, sub 100 de metri.

„Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să efectueze manevra de depăşire doar dacă sunt siguri că aceasta se poate face fără pericol. De asemenea, le recomandăm şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri pentru a se face vizibili în trafic”, a comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

În ceea ce priveşte pietonii, aceştia trebuie să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai „după o temeinică asigurare şi prin locurile special amenajate”.

Nici căruţaşii nu au fost uitaţi. Conducătorii de atelaje hipo sunt obligaţi să-şi doteze vehiculele cu materiale reflectorizante şi să circule doar pe segmentele de drum pe care acest lucru este permis.


Intră acum și în grupul de