Reprezentantii Comisiei Europene incurajeaza liceenii suceveni sa se implice in actiuni pentru o comunitate mai buna

Comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor avea întâlniri luni, 11 martie 2013, cu elevii din clasele IX-XII de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava (ora 09.00), precum şi cu elevii școlii gimnaziale din localitatea Adâncata (ora 13.00), informeaza intr-un comunicat de presa, reprezentantii RCE.

Potrivit sursei, in cadrul primei întâlniri, liceenii vor afla informaţii utile despre concursul “Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani și în 25 de excursii în Bruxelles.

În timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII vor fi antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii vor afla toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând acțiuni pe subiecte europene sau cluburi „Europa, casa noastră” în școli, profesorii pot câștiga 25 de excursii în Bruxelles.

In document se mai arata ca, Angela Ioanovici, coordonator al centrului Europe Direct Bucovina, va vorbi despre rolul acestui centru de informare în cadrul județului Suceava.

Acţiunea din judeţul Suceava este parte a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a treia ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene, atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.


 

 

loading...