Raul Dorna a iesit din matca si a inundat o portiune dintr-un drum judetean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

inundatii rau dorna 1

În urma unor aglomerări de gheţuri, apa râului Dorna a ieşit luni din matcă inundând o porţiune dintr-un drum judeţean din apropierea zonei de confluenţă a râului Dorna cu râul Coşna şi aproximativ un hectar de păşune, pe malul stâng al râului Dorna.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, în urma ploilor a fost semnalată o problemă punctuală la confluenţa râului Dorna cu râul Coşna, în zona localităţii Poiana Stampei, apa ieşind din matcă. „S-a intervenit rapid cu un excavator şi s-a deblocat cursul apei, problema fiind soluţionată. Nu au fost case inundate”, a spus prefectul. El a arătat că a cerut ISU Suceava şi Poliţiei să vizualizeze întregul curs al râurilor Dorna şi Bistriţa pentru a semnala eventuale situaţii de risc, iar primarii din localităţile riverane să verifice punctele sensibile.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că în zilele următoare, există posibilitatea să se mai înregistreze astfel de situaţii, dar că echipele de intervenţie vor acţiona în timp rapid pentru a se evita inundaţiile. „Volumul de apă nu este însă foarte mare”, a mai spus prefectul.


Intră acum și în grupul de