Ambasadorii din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan si Albania vin la Suceava. Vezi despre ce vor discuta cu autoritatile sucevene


Intră acum și în grupul de

Ambasadorii din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan şi Albania sunt aşteptaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, la Suceava, unde vor discuta cu autorităţile locale şi oameni de afaceri despre posibilităţile de cooperare economică. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în cursul zilei de vineri, cei patru ambasadori vor fi prezenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a discuta despre cooperarea universitară, dar că li se va prezenta şi proiectul noului campus al universităţii în perspectiva găsirii de finanţare a acestei investiţii. Ulterior, cei patru ambasadori se vor întâlni, la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, cu oameni de afaceri suceveni în vederea identificării unor oportunităţi de afaceri cu firme sucevene, dar vor vizita şi obiective economice şi turistice din judeţ.

USV-Corp E

Guvernul a alocat, în 2007, 30 de hectare de teren pentru construcţia celui de-al doilea campus universitar al municipiului Suceava. Potrivit planului urbanistic şi al studiului de prefezabilitate, Campusul II al Universităţii sucevene ar urma să aibă o zonă cu spaţii de învăţământ şi cercetare, o zonă cu restaurant şi casă de cultură şi muzeu, o zonă sportivă cu bazin de înot, sală polivalentă, bazin nautic, o zonă administrativă şi de întreţinere, o zonă cu grădină botanică şi parc dendrologic ce cuprinde sectorul serelor, sectorul dendrologic şi vegetaţie, sectorul plantelor ornamentale, rozariul, sectorul taxonomic, sectorul florei globale, al vegetaţiei de stâncărie, al vegetaţiei de baltă, sectorul plantelor utilitare. Totodată, în zona liberă vor fi realizate o grădină japoneză cu un pavilion pentru servitul ceaiului şi cafelei, dar şi o mică grădină franţuzească.

Proiectul mai prevede realizarea unui canal pentru canotaj care să aibă lungimea de 500 de metri, lăţimea de 30 de metri şi adâncimea de trei metri.


Intră acum și în grupul de