10 perchezitii imobiliare si patru persoane bagate in arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

perchezitii 2

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava au desfăşurat, marţi dimineaţă, nu mai puţin de 10 percheziţii domiciliare în localităţile Arbore, Solca, Marginea şi Horodnicul de Sus.

Potrivit datelor obţinute de la Compartimentul de informare publică din cadrul IPJ Suceava, au fost vizate 10 persoane care s-au asociat în vederea comiterii unor infracţiuni contra patrimoniului în perioada 2012-2013.

perchezitii 1-001

Cele 10 persoane care s-au organizat într-un grup infracţional coordonat de o tânără de 35 de ani din localitatea Arbore sunt suspectate în peste 20 de cauze de furt comise pe raza mai multor localităţi rurale din zona municipiului Rădăuţi, prejudiciul total ridicându-se la peste 50.000 lei.

În timp, membrii grupării au apelat şi la folosirea violenţei asupra victimelor, fiind suspectaţi în două cauze de tâlhărie, una săvârşită în prima zi a lunii martie asupra unei bătrâne din Arbore, iar cealaltă în noaptea de 10/11 a aceleaşi luni asupra unei familii de bătrâni din satul Volovăţ. Cei doi au fost atunci bătuţi în propria locuinţă pentru a spune unde ţin banii şi deposedaţi de 1.500 lei şi un telefon mobil.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate sume de bani, bunuri electronice şi electrocasnice provenite din furturi, scule, telefoane mobile şi alte obiecte. De asemenea, au fost descoperite scule cu ajutorul cărora suspecţii au pătruns prin efracţie în diverse locaţii.

scule

9 persoane au fost aduse în faţa procurorilor, faţă de patru dintre ei, inclusiv lidera grupului infracţional, poliţiştii luând măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.


Intră acum și în grupul de