Ninsorile se intorc in forta! Vezi de cand intra in vigoare atentionarea meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare  Cod Galben de ninsori şi vânt, valabilă în perioada joi, 14 martie, ora 12 – vineri, 15 martie, ora 10, Suceava numărându-se printre judeţele vizate. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 -70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80- 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită.

cod galben 1

Tot miercuri, meteorologii au mai emis un Cod galben de ninsori si vant, valabil pentru ziua de vineri, 15 martie, în intervalul orar 10.00-20.00, fiind vizate toate judeţele ţării.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55…70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Totodată, meteorologii mai anunţă că vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intracarpatice, iar în zilele de sâmbătă şi duminică în întreaga tară.

cod galben 2

loading...