Tractorist de 38 de ani din Brosteni, in stare grava la spital, in urma unui accident de munca


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din oraşul Broşteni, judeţul Suceava, a ajuns, joi, pe patul de spital în stare gravă după ce a fost victima unui accident de muncă. Omul este angajat ca tractorist la o firmă din localitate, iar joi, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, se afla împreună cu colegii lui pe raza satului Neagra unde aveau de scos mai mulţi buşteni din pădure la drumul auto.

În timp ce victima efectua a treia cursă, având legate în sarcină după tractor 11 arbori din specia răşinoase, „în momentul în care cobora pe un drum forestier în pantă, tractorul a fost împins de sarcina de lemne, iar tractoristul a încercat să facă un viraj în partea dreaptă cu intenţia de a opri tractorul, însă din cauza drumului în pantă acoperit cu mâzgă, a lovit cu puntea faţă în nişte bolovani din piatră, care s-a  rupt din şasiu, rămânând blocată, iar tractorul şi-a continuat drumul pe o distanţă de aproximativ 30 m, unde a intrat cu faţa într-o grămadă de piatră”.

În urma impactului, bărbatul a fost aruncat din utilaj. Colegii tractoristului au solicitat imediat ajutor, victima fiind transportată la Spitalul din Vatra Dornei, iar de aici a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava cu contuzie cervicală, traumatism toraco-abdominal pelvin, fractură deschisă femur stâng şi fractură de omoplat drept.

„Bărbatul este angajat cu contract de muncă, iar în timpul serviciului purta cască de protecţie, care a fost identificată la faţa locului”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de