Trei tineri porniti in drumetie prin muntii din judetul Suceava salvati de jandarmii montani


Intră acum și în grupul de

Trei tineri plecaţi în drumeţie prin munţii judeţului Suceava au fost salvaţi până la urmă de jandarmii montani. Apelul de ajutor a venit pe adresa IJJ Suceava prin numărul de urgenţă 112, vineri după-amiază, în jurul orelor 14:00, din partea unui tânăr de 23 de ani din municipiul Iaşi.

„Tânărul a semnalat faptul că el și încă doi prieteni se află pe un traseu montan spre Vârful Giumalău și că nu își mai pot continua deplasarea din cauza oboselii și condițiilor meteorologice nefavorabile” ne-a comunicat Compartimentul de informare publică din cadrul IJJ Suceava.

Pentru găsirea tinerilor au pornit imediat în căutare efective din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, care au ţinut legătura cu tinerii prin intermediul telefonului mobil. După aproximativ 5 ore de căutări, jandarmii au dat de aceştia la aproximativ 12 kilometri de localitatea Pojorâta.

Tinerii, toţi de 23 de ani, unul din Iaşi, unul din Bacău iar ultimul din judeţul Botoşani, au pornit cu o zi înainte de a solicita ajutorul, din localitatea Pojorâta spre Vârful Giumalău pe traseul montan Chilia. „Au campat la 3 kilometri de Pojorâta, iar a doua zi, în jurul orelor 10:00, bazându-se pe faptul că au experiență în zona montană și că beneficiază de echipament adecvat, și-au continuat deplasarea spre Vârful Giumalău, cu toate că traseul respectiv este cunoscut ca fiind impracticabil pe timp de iarnă” ne-au mai comunicat sursele citate.

Deoarece turiștii nu acuzau probleme de sănătate și nu au solicitat asistență medicală de specialitate, jandarmii le-au oferit un ceai cald și i-au condus la o unitate de cazare din municipiul Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de