Patru tineri prinsi incercand sa introduca in tara aproape 15.000 de pachete cu tigari de contrabanda (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Patru tineri din judeţul Suceava au căzut în mâinile poliţiştilor de frontieră, după ce în zorii zilei de marţi, au încercat să introducă în ţară aproape 15.000 de pachete cu tigari de contrabandă.

Totul s-a petrecut în jurul orelor 05:30 când, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în zona localităţii Straja, judeţul Suceava, un grup de persoane care transportau spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

„Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite”, ne-a declarat Ilie Poroch.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea acestora şi au reuşit să reţină patru traficanţi de ţigări, fiind vorba de tineri din judeţul Suceava, cu vârstele cuprinse între 17 şi 26 de ani.

În urma cercetării terenului, au fost descoperite aproape 30 de colete pe care contrabandiştii le cărau în spate şi care conţineau 14.500 de pachete cu ţigări.

„Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de peste 115.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării fiind totodată anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, iar în prezent se efectuează cercetarea în comun a evenimentului”, a mai adăugat comisar şef Ilie Poroch.

Cei patru tineri sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.


Intră acum și în grupul de